Ce este Sistemul de schimb Jojo?


Jojo este o rețea de schimb de produse și servicii, care este autoadministrativ și un tip de bani ușor calculabil.

Autoadministrativ: gestionat de către persoana individuală
Ușor calculabil:  o promisiune numerotată, care este înscris în carnetul membrului
Bani: o promisiune scrisă, multilaterală, care este folosit la un schimb ”amânat”, adică schimbul nu trebuie să aibă loc în aceeași timp
Jojo folosește un tip de bani, care nu este administrat de o autoritate exterioară, dar este sub autoritatea individului suveran.
Permite schimbul adevărat, care constă în faptul că , dacă dau ceva, primesc altceva în locul lui. Este sub responsabilitatea fiecărui individ.
În aceași timp este universal, fiindcă unitatea de bază este minutul, care este o valoare stabilă pe această planetă. Este un ban fără limită.
Se bazează pe parteneriat, fără centrală sau structură, Jojo beneficiază așa persoana individuală cât și comunitatea să dispună de abundență.
Această rețea simplă de schimburi directe, a fost creat și organizat în Franța de Daniel Fargeas, care în anul următor a ajuns și în Canada.
Unitatea de bază este punctul Jojo, care reprezintă un minut din timpul necesar unui om să efectueze o sarcină. Acest punct este reprezentat de simbolul matematic infinit. Linia trasă peste el ne amintește de folosirea unui simbol al banului.
                                                   
Ușor de folosit, pe lângă acesta ne arată oportunitatea nelimitată în Jojo în creația fiecărui individ și abundența pe pământ.
                                     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu